Citroentiramisu

Heerlijke frisse citroentiramisu

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 150g kristalsuiker
  • 3 citroenen
  • 500g mascarpone
  • een scheut limoncello
  • 150g citroenkoekjes
  • bloemsuiker

Zo maak je het:

Scheid de eieren en bewaar het eiwit. Doe de dooiers in een mengkom en voeg 100 g suiker toe en mix enkele minuten tot je een bleek schuimig mengsel krijgt.

Doe de resterende suiker in een steelpannetje en knijp er het sap van de citroenen bij. Verwarm het mengsel op het vuur zodat de suiker kan oplossen.

Giet het gezoete citroensap, alsook de mascarpone, bij de gemixte eieren en suiker en mix alles op matige snelheid.

Klop de eiwitten stijf en spatel het voorzichtig onder het mascarponemengsel

Giet een flinke scheut limoncello in een kommetje en dop de citroenkoekjes kort in de limoncello. Schik ze naast elkaar in één laag in de schaal waarin je de tiramisu zal serveren.

Spatel er een deel van het mascarponemengsel over en schik daarop een tweede laag koekjes die je in de limoncello hebt gedipt.

Spatel opnieuw een laag mascarponemengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak glad. Bouw nog een derde laag op dezelfde manier.

Laat de tiramisu opstijven in de koelkast.

Werk de tiramisu net voor het serveren af met wat bloemsuiker.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *